The Tea Connection

Over mij

Connecting people, all over the world

Het is mijn missie om mensen door middel van thee een gevoel van verbondenheid met elkaar en zichzelf te laten ervaren. Thee is tenslotte, na water, de meest gedronken drank ter wereld. En hoe lekker is het om even tot ´jezelf´ te komen met een heerlijke kop thee. 

Dat doe ik door de beste theesoorten voor je te selecteren en de thee zo optimaal mogelijk te zetten.  De Cha Dao (The Way of Tea) ontstaan in het oude China en de rijke Nederlandse theecultuur uit de 17e, 18e eeuw zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen.

Paul van der Toolen (Paul T)

Mijn fascinatie voor thee begon in 2006, toen ik als bedrijfsleider horeca bij de Hortus Botanicus in Amsterdam werkte. Ik leerde de Chinese Theeceremonie en deed er een mediation mee voor mijn eindexamen voor de coachingsopleiding die ik destijds volgde. Niet lang daarna verloor ik alles en besloot niet langer meer iets te willen van het leven, maar aan het leven te vragen wat het van mij wil. Ik begon the Way of Tea te volgen. Dit pad bracht me bij de Collectie Six, waar ik huismeester werd. Midden in deze 17e eeuwse omgeving kreeg ik het idee om weer thee te gaan importeren met een zeilschip. 
Share by: